Super czuły, laboratoryjny test nietolerancji pokarmowej. Twój sprzymierzeniec w walce z chorobami cywilizacyjnymi!
Jako jedyny spośród wszystkich dostępnych testów nietolerancji pokarmowej wykrywa wszelkie szkodliwe reakcje, jakie wywołują produkty spożywcze i pozwala na idealne dopasowanie składników pożywienia. Według najnowszych badań to nietolerancja pokarmowa, zwana też ukrytą alergią pokarmową, odpowiada za większość chorób przewlekłych (cywilizacyjnych).
Choroby przewlekłe za które odpowiada nietolerancja pokarmowa:
- Nadwaga i otyłość,
- Przewlekłe zmęczenie i depresja
- Przedwczesne starzenie się,
- Nowotwory piersi, jelita grubego, prostaty,
- Choroba wieńcowa,
- Miażdżyca,
- Nadciśnienie,
- Cukrzyca,
- Łuszczyca i inne choroby skóry,
- Migreny i inne choroby układu nerwowego,
- Choroby jelit i inne choroby przewodu pokarmowego,
- Zaburzenia hormonalne i choroby tarczycy,
- Niepłodność,
- Zaburzenia seksualne, w tym obniżona potencja.
Punktem wyjścia do profilaktyki i leczenia tych schorzeń jest ustalenie co możemy jeść, a czego musimy unikać.
Jeśli cierpisz z powodu:
- zaparć i wzdęć,
- bólu kości i stawów,
- migreny lub depresji,
- problemów z koncentracją,
- poszarzałej i pomarszczonej skóry,
- problemów ze strony przewodu pokarmowego,
- obrzęków i zmian skórnych,
- zaburzeń hormonalnych,
- obniżonej potencji
bardzo możliwe, że powodem jest nietolerancja pokarmowa!
W takim przypadku leczenie objawów nie tylko nie przyniesie pożądanych efektów, ale może wręcz okazać się szkodliwe. Tymczasem droga do wyeliminowania problemu jest prosta – prowadzi przez dietę! Aby jednak zmiany w menu były skuteczne, trzeba wiedzieć, które produkty powodują niepożądaną reakcję.
Kod Metaboliczny to laboratoryjna diagnostyka nietolerancji pokarmowej na ponad 200 produktów spożywczych:
- grzyby
- drożdże
- candida
- jęczmień
- pszenica
- żyto
- owies
- ryż
- proso
- cukier trzcin
- kukurydza
- kokos
- daktyle
- ananas
- granaty
- szparagi
- cebula
- czosnek
- banany
- czarny pieprz
- orzechy włoskie
- orzechy pekan
- kasztany
- figi
- gryka
- burak
- szpinak
- avocado
- cynamon
- kapusta biała
- brokuły
- kalafior
- rzodkiewka
- gorczyca
- rzepa
- chrzan
- olej rzepakowy
- jeżyny
- maliny
- poziomki
- jabłka
- gruszki
- śliwki
- migdały
- brzoskwinie
- morel3
- nektarynki
- wiśnie
- herbata z płatków róży
- soczewica
- groch łuskany
- orzeszki ziemne
- fasola
- fasola zielona
- groszek zielony
- soja
- cytryny
- pomarańcze
- mandarynki
- grapefruit
- orzechy pistacjo
- mango
- klonowy syrop
- winogrona
- kakao czekolada
- herbata zielona
- papaja
- marchew
- seler
- koper włoski
- koper ogrodowy
- pietruszka
- jagody
- żurawiny
- persymona
- czarna porzeczk
- oliwki
- ziemniaki
- bakłażany
- pomidory
- tabaka
- chili
- papryka
- mięta
- bazylia
- rozmaryn
- oregano
- sezam
- kawa
- kawa bez kofeiny
- ogórki
- cukinia
- kabaczek
- dynia
- melon
- arbuz
- sałata
- karczoch
- słonecznik
- orzechy laskowe
- kiwi
- orzechy macadamia
- mięczaki
- kalmary
- krewetki
- raki
- kraby
- węgorz
- sardynki
- łosoś
- pstrąg
- sum
- śledź
- makrela
- tuńczyk
- ryba miecz
- rekin
- szczupak
- halibut
- karp
- flądra
- dorsz
- okoń morski
- okoń
- jesiotr
- sandacz
- kurczak
- jajka
- indyk
- kaczka
- gęś
- wieprzowina
- wołowina
- mleko krowie
- masło
- ser żółty
- jogurt
- baranina
- królik
- kozie mleko
- miód
- konserwanty
- aspiryna
- aspartam
- vegeta
- barwniki
- naftowe produ
- pleśń
- agrest
- bataty
- borówki
- brukselka
- ciecierzyca
- cielęcina
- cukier
- czereśnie
- dorada
- olej sojowy
- grenadier
- herbata czarna
- kalarepa
- kamut
- kapusta czerwon
- kapusta włoska
- kargulena
- kasza jaglana
- kefir
- limonka
- mintaj
- mleko sojowe
- morszczuk
- orkisz
- pasternak
- pęczak
- por
- porzeczka czerwona
- rodzynki
- seler naciowy
- ser biały
- ser kozi
- ser owczy
- sola
- sos sojowy
- szczaw
- szproty
- tilapia
- truskawki
- wino
- kakao
- olej z pestek dyni
- mleko ryżowe
- olej ryżowy
- piwo
- kofeina
- cola
- oliwa
- kolendra
- bób
- olej kukurydziany
- olej słonecznikowy
- olej z pestek winogron