Plan odżywiania równie wyjątkowy jak Twoje DNA
Analiza ponad 50 genów istotnych dla odżywiania + ocena 1000 produktów spożywczych pod względem profilu genetycznego. Dzięki temu badaniu unikniesz produktów które Ci szkodzą, określisz indywidualne zapotrzebowanie na mikroelementy, zapewnisz prawidłową detoksykacje organizmu, a w efekcie zminimalizujesz ryzyko chorób i zapewnij sobie długofalową ochronę zdrowotną. Analizowane polimorfizmy genetyczne wpływają na sposób, w jaki organizm reaguje na określone substancje odżywcze i składniki pokarmowe, oraz wpływają na ich prawidłowy metabolizm w organizmie. Ponieważ stosowana dieta odgrywa decydującą rolę w rozwoju wieku chorób, ocena genetyczna może umożliwić stworzenie odpowiedniego planu dietetycznego niwelującego istniejące słabości genetyczne. Geny stanowią fundament konstrukcji naszego organizmu.
Badania naukowe wskazują, że 80% przypadków otyłości ma podłoże genetyczne
U niektórych osób dochodzi do wchłaniania zbyt dużej ilości tłuszczu, podczas gdy inni, mimo dwukrotnie większej zawartości tłuszczu w diecie, wchłaniają tylko jego niezbędną ilość. Podobne zjawisko obserwuje się w przypadku węglowodanów. Optymalna ilość wysiłku fizycznego jest również uwarunkowana genami. Niektórym regularne ćwiczenia pomagają szybko schudnąć, natomiast u innych nie przynoszą oczekiwanych efektów. Występowanie tych różnic jest uwarunkowane genetycznie, co wyjaśnia, dlaczego niektóre osoby mogą schudnąć, stosując dietę niskotłuszczową, a inne do osiągnięcia tego samego celu będą potrzebowały wysiłku fizycznego.
Raport 1000 produktów i ich zgodności z Twoim genotypem