Sposób na lepsze zdrowie dzięki diecie dostosowanej do genotypu.
Analiza ponad 50 genów istotnych dla odżywiania + ocena 1000 produktów spożywczych pod względem profilu genetycznego. Dzięki temu badaniu unikniesz produktów które Ci szkodzą, określisz indywidualne zapotrzebowanie na mikroelementy, zapewnisz prawidłową detoksykacje organizmu, a w efekcie zminimalizujesz ryzyko chorób i zapewnij sobie długofalową ochronę zdrowotną.
W jaki sposób analiza genetyczna może być podstawą zalecań dietetycznych?
Analizowane polimorfizmy genetyczne wpływają na sposób, w jaki organizm reaguje na określone substancje odżywcze i składniki pokarmowe, oraz wpływają na ich prawidłowy metabolizm w organizmie. Ponieważ stosowana dieta odgrywa decydującą rolę w rozwoju wieku chorób, ocena genetyczna może umożliwić stworzenie odpowiedniego planu dietetycznego niwelującego istniejące słabości genetyczne.
Detoksykacja
Cechy genetyczne ograniczające zdolność detoksykacji są bardzo częste w populacji europejskiej, a indywidualna zdolność detoksykacji jest cechą wybitnie osobniczą. Te różnice genetyczne wyjaśniają, dlaczego 90-letni nałogowy palacz może cieszyć się świetnym zdrowiem, podczas gdy u innej osoby, w wieku 35 lat pojawi się nowotwór. Każdy z nas ma niepowtarzalny profil genetyczny i zachowanie dobrego zdrowia wymaga wdrożenia indywidualnie dobranych środków zapobiegawczych.
Ponieważ różnorodne geny odpowiedzialne są za detoksykację określonych substancji toksycznych, poszczególne ich kategorie przedstawiono osobno, wraz z indywidualną interpretacją wyników analizy genetycznej.