Super czuły, laboratoryjny test nietolerancji pokarmowej. Twój sprzymierzeniec w walce z chorobami cywilizacyjnymi!

Jako jedyny spośród wszystkich dostępnych testów nietolerancji pokarmowej wykrywa wszelkie szkodliwe reakcje, jakie wywołują produkty spożywcze i pozwala na idealne dopasowanie składników pożywienia. Według najnowszych badań to nietolerancja pokarmowa, zwana też ukrytą alergią pokarmową, odpowiada za większość chorób przewlekłych (cywilizacyjnych).

Choroby przewlekłe za które odpowiada nietolerancja pokarmowa:

  • Nadwaga i otyłość,
  • Przewlekłe zmęczenie i depresja
  • Przedwczesne starzenie się,
  • Nowotwory piersi, jelita grubego, prostaty,
  • Choroba wieńcowa,
  • Miażdżyca,
  • Nadciśnienie,
  • Cukrzyca,
  • Łuszczyca i inne choroby skóry,
  • Migreny i inne choroby układu nerwowego,
  • Choroby jelit i inne choroby przewodu pokarmowego,
  • Zaburzenia hormonalne i choroby tarczycy,
  • Niepłodność,
  • Zaburzenia seksualne, w tym obniżona potencja.

Punktem wyjścia do profilaktyki i leczenia tych schorzeń jest ustalenie co możemy jeść, a czego musimy unikać.

Jeśli cierpisz z powodu:

  • zaparć i wzdęć,
  • bólu kości i stawów,
  • migreny lub depresji,
  • problemów z koncentracją,
  • poszarzałej i pomarszczonej skóry,
  • problemów ze strony przewodu pokarmowego,
  • obrzęków i zmian skórnych,
  • zaburzeń hormonalnych,
  • obniżonej potencji

bardzo możliwe, że powodem jest nietolerancja pokarmowa!

W takim przypadku leczenie objawów nie tylko nie przyniesie pożądanych efektów, ale może wręcz okazać się szkodliwe. Tymczasem droga do wyeliminowania problemu jest prosta – prowadzi przez dietę! Aby jednak zmiany w menu były skuteczne, trzeba wiedzieć, które produkty powodują niepożądaną reakcję.

Kod Metaboliczny to laboratoryjna diagnostyka nietolerancji pokarmowej na ponad 200 produktów spożywczych:


  1. grzyby
  2. drożdże
  3. candida
  4. jęczmień
  5. pszenica
  6. żyto
  7. owies
  8. ryż
  9. proso
  10. cukier trzcin
  11. kukurydza
  12. kokos
  13. daktyle
  14. ananas
  15. granaty
  16. szparagi
  17. cebula
  18. czosnek
  19. banany
  20. czarny pieprz
  21. orzechy włoskie
  22. orzechy pekan
  23. kasztany
  24. figi
  25. gryka
  26. burak
  27. szpinak
  28. avocado
  29. cynamon
  30. kapusta biała
  31. brokuły
  32. kalafior
  33. rzodkiewka
  34. gorczyca
  35. rzepa
  36. chrzan
  37. olej rzepakowy
  38. jeżyny
  39. maliny
  40. poziomki
  1. jabłka
  2. gruszki
  3. śliwki
  4. migdały
  5. brzoskwinie
  6. morel3
  7. nektarynki
  8. wiśnie
  9. herbata z płatków róży
  10. soczewica
  11. groch łuskany
  12. orzeszki ziemne
  13. fasola
  14. fasola zielona
  15. groszek zielony
  16. soja
  17. cytryny
  18. pomarańcze
  19. mandarynki
  20. grapefruit
  21. orzechy pistacjo
  22. mango
  23. klonowy syrop
  24. winogrona
  25. kakao czekolada
  26. herbata zielona
  27. papaja
  28. marchew
  29. seler
  30. koper włoski
  31. koper ogrodowy
  32. pietruszka
  33. jagody
  34. żurawiny
  35. persymona
  36. czarna porzeczk
  37. oliwki
  38. ziemniaki
  39. bakłażany
  40. pomidory
  1. tabaka
  2. chili
  3. papryka
  4. mięta
  5. bazylia
  6. rozmaryn
  7. oregano
  8. sezam
  9. kawa
  10. kawa bez kofeiny
  11. ogórki
  12. cukinia
  13. kabaczek
  14. dynia
  15. melon
  16. arbuz
  17. sałata
  18. karczoch
  19. słonecznik
  20. orzechy laskowe
  21. kiwi
  22. orzechy macadamia
  23. mięczaki
  24. kalmary
  25. krewetki
  26. raki
  27. kraby
  28. węgorz
  29. sardynki
  30. łosoś
  31. pstrąg
  32. sum
  33. śledź
  34. makrela
  35. tuńczyk
  36. ryba miecz
  37. rekin
  38. szczupak
  39. halibut
  40. karp
  1. flądra
  2. dorsz
  3. okoń morski
  4. okoń
  5. jesiotr
  6. sandacz
  7. kurczak
  8. jajka
  9. indyk
  10. kaczka
  11. gęś
  12. wieprzowina
  13. wołowina
  14. mleko krowie
  15. masło
  16. ser żółty
  17. jogurt
  18. baranina
  19. królik
  20. kozie mleko
  21. miód
  22. konserwanty
  23. aspiryna
  24. aspartam
  25. vegeta
  26. barwniki
  27. naftowe produ
  28. pleśń
  29. agrest
  30. bataty
  31. borówki
  32. brukselka
  33. ciecierzyca
  34. cielęcina
  35. cukier
  36. czereśnie
  37. dorada
  38. olej sojowy
  39. grenadier
  40. herbata czarna
  1. kalarepa
  2. kamut
  3. kapusta czerwon
  4. kapusta włoska
  5. kargulena
  6. kasza jaglana
  7. kefir
  8. limonka
  9. mintaj
  10. mleko sojowe
  11. morszczuk
  12. orkisz
  13. pasternak
  14. pęczak
  15. por
  16. porzeczka czerwona
  17. rodzynki
  18. seler naciowy
  19. ser biały
  20. ser kozi
  21. ser owczy
  22. sola
  23. sos sojowy
  24. szczaw
  25. szproty
  26. tilapia
  27. truskawki
  28. wino
  29. kakao
  30. olej z pestek dyni
  31. mleko ryżowe
  32. olej ryżowy
  33. piwo
  34. kofeina
  35. cola
  36. oliwa
  37. kolendra
  38. bób
  39. olej kukurydziany
  40. olej słonecznikowy
  41. olej z pestek winogron

Jeśli jesteś zainteresowany badaniem zostaw swoje dane lub skontaktuj się z nami telefonicznie 12 352 31 50

[contact-form-7 id=”3822″]

ul. Zabłocie 25 lokal 4, Kraków 30-701

Umów wizytę

Umów wizytę

12-352-31-50

Napisz do nas

Napisz do nas

kontakt@imicare.pl

Rejestracja online

Rejestracja online

Umów wizytę online

12-352-31-50